Prikaz vseh 7 rezultatov

Ljubomir Erić: PSIHODINAMIČNA PSIHIATRIJA I

38,00 
Prim. Gorazd V. Mrevlje, dr. med., psihiater in psihoterapevt (iz predgovora k slovenski izdaji): »Knjiga, ki je pred nami, ni le eden od mnogih učbenikov psihiatrije, ki ponujajo korekten vpogled in pregled psihiatrične znanosti v določenem obdobju, temveč gre za knjigo, ki ima po mojem mnenju številne presežke.

Ljubomir Erić: PSIHODINAMIČNA PSIHIATRIJA II

41,00 
"Potem ko smo dobili v roke prevoda Erićevih knjig Strah pred smrtjo in prvi del zbirke Psihodinamična psihiatrija – zgodovina, osnovni principi, teorije, nas je Institut Matjaža Regovca razveselil še s prevodom drugega dela zbirke Psihodinamična psihiatrija z naslovom Teorije o strahu in stanja strahu. Gotovo smo najbolj veseli tisti, ki se s stanji strahu oz. tesnobnimi motnjami ukvarjamo strokovno in sledimo razvoju znanstvenih teorij o strahu in tesnobi.

Ljubomir Erić: PSIHODINAMIČNA PSIHIATRIJA III

38,00 
"Beograjski profesor psihiatrije, dr. Ljubomir Erić, je v 3. delu svojega monumentalnega uredniškega in avtorskega dela Psihodinamična psihiatrija napisal vseobsežen strokovni priročnik o človekovi spolnosti. Prof. Erića poznamo starejši psihiatri iz časov skupne države, ko smo kot specializanti pod vodstvom njegovega prijatelja, pokojnega prof. Lokarja, redno hodili na strokovna srečanja v tedanji Centar za mentalno zdravlje v Beogradu.

Ljubomir Erić: PSIHODINAMIČNA PSIHIATRIJA IV

40,00 
Pred nami je morda najpomembnejša v nizu knjig srbskih avtorjev, ki jih je Ljubomir Erić znal motivirati in povezati v projektu posodabljanja učbenikov s področja psihiatrije, z vključevanjem psihodinamične teorije, mejnih področij psihopatologije, psihologije in psihoterapije. /…/ gotovo (je) , da so avtorji opravili veliko delo.

Ljubomir Erić: PSIHODINAMIČNA PSIHIATRIJA V

42,00 
Področje somatizacije je “obkoljeno” s predsodki, lažnimi prepričanji, iskanjem pomoči izven stroke, ob izdatnem vplivu medijev, ki se spogledujejo z mistifikacijo. Pretvarjanje kolektivnega nezavednega in zavestnega v ozaveščanje o njenem bistvu bo postopno in dolgotrajno, in bo v večji meri potekalo prek civilizacijskih gibanj kot prek strokovnih spoznanj. - Prof. dr. Miloš F. Kobal, iz predgovora k izdaji v slovenskem jeziku

Ljubomir Erić: SEKSUALNE DISFUNKCIJE

38,00 
V zgodovinskem razvoju zahodne civilizacije so se odnosi do seksualnega vedenja, postopkov in običajev nenehno spreminjali in se zelo razlikovali od obdobja do obdobja. Seksualno vedenje, ki so ga v določenem obdobju odkrito zagovarjali, so v drugem ostro obsojali.

Ljubomir Erić: STRAH PRED SMRTJO

20,00 
dr. Marija Tomori: »Razmišljujoči ljudje imamo nekaj tem, ki so za vsakega od nas drugače, a neizmerno pomembne. Prisotne so v našem pojmovanju tudi drugih življenjskih vsebin in vplivajo nanje, ne da bi se tega zavedali. Povezane so z našimi najbolj intimnimi občutji,… Odnos do smrti je nedvomno ena od takih tem.