Prikaz vseh 10 rezultatov

Alenka Furlan: PREBUJANJE 1. del

26,90 
Zgodovina prebivalcev nekdanje Koroške in nekdanjega Prekmurja

Alenka Furlan: PREBUJANJE 2. del

29,90 
Nadaljevanje I. dela. O dognanjih na področju genetike, ki postavlja na glavo antisemitizem, o dogodkih v 19. stoletju in začetku 20. stoletja, ki so zanetili I. svetovno vojno in še o marsičem.

Iztok Mlakar: NE ME FARBAT: ZGODOVINA NEZGODOVINARJA

15,00 
Presek zgodovine od naselitve Slovencev in do danes kakor jo vidim laik, nikakor kot zgodovinar. Zgodovina nas ne farba, tisti ki jo pišejo, tej pa orng, vpadljivo preveč napisanega tako kot nekomu paše, morda mu je bila naročena neresnica. Med vrsticami se sliši moje razmišljanje o prebivalcih Slovenije nekoč in danes.

Jiří Bartůněk: KAKO SO BILA ZGRAJENA NOVA ČUDESA SVETA

22,90 
Odkrijte, kako so bile zgrajene največje starodavne in moderne arhitekturne mojstrovine!

Milena Miklavčič: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, 3. del

30,00 
S tretjo knjigo moških zgodb iz trilogije Ogenj, rit in kače niso za igrače Milena Miklavčič zaključuje s poljudnimi raziskavami, zapisi in intervjuji o medsebojnih odnosih in intimi na slovenski način. Vse tri knjige zaobsegajo čas od leta 1900 pa vse do danes.

Milena Miklavčič: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, 4. del

30,00 
Četrti del zbirke Ogenj, rit in kače niso za igrače s podnaslovom Poglejte, moji ljudje prihajajo! prinaša zgodbe, ki so bile povedane v mesecih, ko smo bili zaradi epidemije covida-19 odrezani drug od drugega. Ta čas nas je močno zaznamoval. Nekateri so brskali po preteklosti, drugi so si nastavljali ogledalo. Četrti del se vrača k tematskim poudarkom, ki variirajo od anekdot iz že odmaknjene preteklosti do življenjskih usod in ljubezenskih prigod vseh generacij. Samoizpovedne zgodbe opisujejo prigode, ki so zaznamovale življenja pripovedovalcev.

Rainer Karlsch: HITLERJEVA BOMBA

35,90 
Ta knjiga razkriva senzacijo: Nemški znanstveniki so v obdobju 1944/45 pod nadzorom enot SS na otoku Rügen (Turinško) preizkušali jedrske bombe. Med temi poskusi je bilo ubitih več sto vojnih ujetnikov in zapornikov.

Robin Vose: INDEKS PREPOVEDANIH KNJIG

26,50 
Cenzura pisane besede je stara toliko, kot sama pisava in so jo vladarji od nekdaj uporabljali za utrjevanje svoje oblasti in dušenje drugačnih (sovražnih) stališč.

Več avtorjev: TRGOVINA S KRANJSKO ČEBELO

29,00 
Knjiga Trgovina s kranjsko čebelo se z znanstvenimi prispevki različnih avtorjev osredotoča na zgodovino trgovanja s kranjsko čebelo. Prinaša globok vpogled v razcvet te trgovine v 19. stoletju, ko so kranjski čebelarji začeli izvažati kranjiče s čebelami, raznovrstne panje s premičnim satjem in matice, najprej v Evropo, nato pa po vsem svetu.

Volodimir Iščenko: PROTI PREPADU: UKRAJINA OD MAJDANA DO VOJNE

26,00 
Verjetno trenutno ena najboljših analiz notranjih političnih in socialnih razmer v Ukrajini in v post-sovjetskem prostoru nasploh.