Prikazovanje 1–12 od 18 rezultatov

Ajda Bračič: LETEČI LJUDJE (broširano)

21,00 
Kratke zgodbe v zbirki Leteči ljudje druži stikanje s tujimi in neizživetimi življenji: preslikave se dogajajo tako znotraj zgodb kot v druge, že napisane zgodbe, pa tudi v resnično življenje.

Annelies Verbeke: ALELUJA

22,00 
Osnovna tema knjige so življenjske prelomnice oziroma ideja, da vsak (nov) začetek v človekovem življenju v sebi že nosi konec in da vsak konec dostikrat, ne pa tudi vedno, napoveduje nov začetek.

Dimitré Dinev: LUČ NAD GLAVO

21,00 
Nova zbirka kratkih zgodb Dimitra Dineva, ki na prepoznaven in nezamenljiv način celo o tragičnih dogodkih pripoveduje v ironičnem in humornem tonu.

Eva Menasse: ŽIVALI ZA NADALJEVALCE

23,00 
V zbirki Živali za nadaljevalce (2017), za katero je prejela avstrijsko nagrado za književnost, avtorica natančno razdeluje medčloveške odnose, pri čemer svojo prozo mojstrsko dramaturško gradi, ima pa tudi odličen občutek za to, kdaj in kako zgodbe ustaviti.

Ivanka Korošec: PLANINSKE…

24,00 
Po vsakokratnem izletu ali pohodu sem bila polna vtisov in doživetij, zato sem sedla takrat še za pisalni stroj, jih opisala in  poslala na Planinski vestnik, kjer so bila vsa ta besedila tudi objavljena.

Klara Eva Kukovičič: MALO VEŠ O ZVEZDAH

27,00 
Zbirka kratkih zgodb Malo veš o zvezdah v ospredje postavljatrenutke vsakdanjosti, ki se kljub svoji kratkosti, hipnosti in navidezni mimobežnosti drzno zableščijo, ko šinejo mimo nas. V prvoosebnih zgodbah bralec skupaj s protagonistkami odkriva čustva, ki se skrivajo v kompleksnih odnosih med starši in otroki, partnerstvu in prijateljstvu.

Maja Sotenšek: ZA VRATI AZILA

12,90 
Kratke zgodbe o drobcih iz življenjskih poti ljudi, ki so morali zapustiti svoj dom, da bi si rešili življenje in omogočili svojim otrokom dostojno prihodnost.

Marcel Proust: PETINSEDEMDESET LISTOV

24,00 
Pravi skriti literarni zaklad, saj je besedilo dolgo časa veljalo za izgubljeno.

Mariana Enriquez: KAR SMO IZGUBILE V OGNJU

22,00 
Pretresljive zgodbe o srhljivosti in grozljivosti, ki se skrivata pod navidezno normalnostjo in vznikneta iz povsem običajnih okoliščin.

Marija Arh: ŠOLNICA

22,00 
Resnične in namišljene zgodbe se na svojske načine dotikajo doma in šole in se sprehajajo med različnimi življenjskimi vlogami.

Michel de Ghelderode: UROKI (in druge zgodbe iz somraka)

22,00 
Svet Urokov je svet čarodejstev in zaklinjanj, splet norosti in bolečine, vzdušje v zgodbah je pogosto groteskno, avtorski glas pa je poudarjeno oseben in posejan z drobci avtorjeve lastne biografije.

Milan Petek Levokov: NENAVADNI PRIMERI INŠPEKTORJA KARLINA

24,00 
Nenavadni primeri inšpektorja Karlina je zbirka sedmih detektivskih zgodb, ki se odmikajo od klasičnega kriminalnega žanra. Knjiga je odlična izbira za vse, ki si želite svežega in inovativnega branja ter potopitve v svet nenavadnih detektivskih zgodb.