Prikaz vseh 10 rezultatov

Charles Eisenstein: PODNEBJE: NOVA ZGODBA

25,00 
»Vse politike in prakse, ki sem jih opisal, lahko uresničimo že danes. Vizija zelenega sveta ni niti iluzorna niti realistična. Je pa mogoča. Od nas zahteva, da zaupamo svojemu védenju, da je ozdravljen svet, ozelenjen svet, lepši svet, resnično mogoč.«   - Charles Eisenstein

Iztok Mlakar: NE ME FARBAT: ZGODOVINA NEZGODOVINARJA

15,00 
Presek zgodovine od naselitve Slovencev in do danes kakor jo vidim laik, nikakor kot zgodovinar. Zgodovina nas ne farba, tisti ki jo pišejo, tej pa orng, vpadljivo preveč napisanega tako kot nekomu paše, morda mu je bila naročena neresnica. Med vrsticami se sliši moje razmišljanje o prebivalcih Slovenije nekoč in danes.

John Feffer: DESNA INTERNACIONALA

24,60 
Po vsem svetu doživljamo vzpon skrajne desnice, ki si s populizmom širi volilno bazo, izpodriva desno sredinske stranke in vse bolj aktivno mednarodno povezuje. Levica je v zastoju, kot da ne bi več našla pravih tem za nagovor volilcev.

Ksenija Benedetti: HIŠA SOZVOČJA

32,00 
Ksenija Benedetti ima za sabo bogato karierno pot, predvsem pa jo poznamo kot dolgoletno šefinjo Protokola Republike Slovenije.

Michael Parenti: UBIJANJE DRŽAVE: JUGOSLAVIJA JE MORALA PASTI

26,50 
Stara mednacionalna in medverska nasprotja v Jugoslaviji so se razplamtela v krvave vojne in etnična čiščenja šele ob aktivni udeležbi zahodnih sil oziroma njihovih obveščevalnih služb, ki so procese razpadanja Jugoslavije pripravljale že celo desetletje pred izbruhom oboroženih spopadov na začetku devetdesetih let. Z razkrojem Jugoslavije se je odprl prostor interesom zagovornikov 'svobodnega trga' oziroma globalizacije.

Moisés Naím: MAŠČEVANJE MOČI

35,00 
Štiri razsežnosti človeške zaznave, delovanja in stvarjenja

Rainer Karlsch: HITLERJEVA BOMBA

35,90 
Ta knjiga razkriva senzacijo: Nemški znanstveniki so v obdobju 1944/45 pod nadzorom enot SS na otoku Rügen (Turinško) preizkušali jedrske bombe. Med temi poskusi je bilo ubitih več sto vojnih ujetnikov in zapornikov.

Ursula Weidenfeld: ANGELA MERKEL

26,95 
Ta knjiga je več kot le obračun. Skuša predstaviti fenomen Merkel – in prikazuje sliko ženske, ki je spremenila Nemčijo.

Volodimir Iščenko: PROTI PREPADU: UKRAJINA OD MAJDANA DO VOJNE

26,00 
Verjetno trenutno ena najboljših analiz notranjih političnih in socialnih razmer v Ukrajini in v post-sovjetskem prostoru nasploh.

Zdenka Kristan: BLIŠČ IN BEDA TEHNOKAPITALIZMA

24,90 
Kritično ovrednotenje sodobne družbe z različnih zornih kotov, s katerem avtorica, slovenska filozofinja in publicistka, razgalja svet neoliberalnega tehnokapitalizma človeka v njem.