Prikaz vseh 4 rezultatov

Milena Miklavčič: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, 1. del

30,00 
Milena Miklavčič se poigra z 'ljubezenskim ognjem' naših dedkov in babic in kačjimi jeziki 'debeloritih' nevoščljivih sosed.

Milena Miklavčič: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, 2. del

30,00 
Babice, hčere, vnukinje
Tudi v drugem delu knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače: Babice, hčere, vnukinje so zbrane resnične zgodbe žensk (tudi nekaterih moških). Pozoren bralec bo namreč hitro opazil, da se težave in stranpoti medsebojnih odnosov v zadnjih sto letih niso kaj prida spremenili.

Milena Miklavčič: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, 3. del

30,00 
S tretjo knjigo moških zgodb iz trilogije Ogenj, rit in kače niso za igrače Milena Miklavčič zaključuje s poljudnimi raziskavami, zapisi in intervjuji o medsebojnih odnosih in intimi na slovenski način. Vse tri knjige zaobsegajo čas od leta 1900 pa vse do danes.

Milena Miklavčič: OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE, 4. del

30,00 
Četrti del zbirke Ogenj, rit in kače niso za igrače s podnaslovom Poglejte, moji ljudje prihajajo! prinaša zgodbe, ki so bile povedane v mesecih, ko smo bili zaradi epidemije covida-19 odrezani drug od drugega. Ta čas nas je močno zaznamoval. Nekateri so brskali po preteklosti, drugi so si nastavljali ogledalo. Četrti del se vrača k tematskim poudarkom, ki variirajo od anekdot iz že odmaknjene preteklosti do življenjskih usod in ljubezenskih prigod vseh generacij. Samoizpovedne zgodbe opisujejo prigode, ki so zaznamovale življenja pripovedovalcev.