Članki

Domači avtorji: Marjetka Jeršek

Dolgi zimski večeri kar kličejo po tem, da se zleknemo v svoj najljubši naslonjač, s toplim čajem v eni in dobro knjigo v drugi roki. Vendar, kakšno dobro knjigo, hmm… In smo se domislili – takšno, ki bo nekaj posebnega, nenavadnega, s pridihom magije…

Knjiga je delo slovenske pisateljice, ki je sinonim za čarobnost, za magičnost, je strokovnjakinja za svetove vilincev, škratov, zmajev… Le kdo ni slišal za njen Kandelar – slovar vilinskih simbolov, ki je ena najbolj prodajanih in zaželenih knjig, ali pa za njej najljubšo in najbolj magično knjigo, knjigo modrih zmajev, Aoraum. Je avtorica Knjige urokov, z več sto uroki za vsakdanje življenje in napisala je uspešnico, priročnik za kreativno pisanje, Svet čarovnije besed. Zdaj ni več dvoma, to je Marjetka Jeršek.

Knjiga, ki vam jo priporočamo, svojo posebnost in ezoteričnost nakazuje že z naslovom. Je duhovita in napeta detektivska zgodba, ki vsebuje elemente magije in Marjetkinega čarobnega sveta simbolov in skritih pomenov. Razkriva izvor in uporabo zmajskih znakov, vilinskih simbolov in angelskih sigilov. Knjiga, ki transformira – Vetra naliv in knjiga strupov.

Marjetka Jeršek: VETRA NALIV IN KNJIGA STRUPOV