Članki

Resnična zgodba o popotovanju v onostranstvo

“Prebujenje po smrti” prinaša resnično zgodbo o izkušnji, ki je spremenila življenje dr. Rajiva Partija

Dr. Parti je doživel obsmrtno izkušnjo na Božič leta 2010, dve leti po prvi operaciji, s katero so mu uspešno odstranili raka. Naslednja je povzročila okužbo trebušne votline, zaradi katere jih je bilo potrebnih še nekaj, kar je dr. Partija privedlo do odvisnosti od protibolečinskih tablet in antidepresivov. Kljub temu se je okužba širila.

Med drvenjem v 180 km oddaljeno bolnišnico v Los Angelesu, z vročino, ki je presegla 40,5 °C in okužbo, ki se je razširila na kri, se je dr. Parti bal, da preživlja svojo zadnjo noč na zemlji. Sprejeli so ga v bolnišnico univerze UCLA, kjer je njegov zdravnik sprva okužbo poskusil ustaviti z močnimi antibiotiki. Globoko zaskrbljen zaradi neodzivnosti okužbe je za naslednji dan naročil operacijo, božično darilo v obliki dolgotrajne operacije trebušne votline in obsmrtne izkušnje, ki je dr. Partiju spremenila življenje.

Dvajset minut po začetku operacije se je dr. Parti nenadoma zavedel, da lebdi pod stropom operacijske dvorane. S popolnoma delujočimi vsemi čuti je opazoval kirurge kako mu trebušno votlino čistijo posledic okužbe. Slišal je tudi neokusno šalo, ki si jo je ob tem privoščil anesteziolog in mu jo kasneje ponovil. Zavest dr. Partija je bila zapustila njegovo telo.

Humor se je spremenil v grozo, ko se je dr. Parti nenadoma znašel v temačnem področju, ki sta ga napolnjevala smrad žgočega se mesa in obupano vpitje jokajočih duš. Pekel! Na obrobju pekla se je znašel zaradi zanemarjanja čustvenih potreb svoje družine in pacientov. Na samem robu pekla je zaprosil za pomoč in le-to mu je ponudila povsem nepričakovana duša – njegovega očeta.

Bleščeča Svetloba je dr. Partija popolnoma spremenila. Opustil je službo predstojnika anesteziologije in se začel pripravljati na svoj nov življenjski namen. »Začutil sem, kako me kličeta moč samega Izvira in moje lastno srce. Navodila božanskega Bitja Svetlobe so bila v mojem umu nedvoumna. Napočil je čas, da začnem slediti svoji darmi in pomagam ljudem z boleznimi duše.«

Rajiv Parti, dr. med.: PREBUJENJE PO SMRTI