Anita Šupe: RESNICE IN LAŽI O HRANI (dopolnjena izdaja)

Vezava

Avtor

Št. strani

288

Dimenzije

125 x 195 mm

ISBN

9789616861830

Leto izdaje

Založba

19,90 

Med najnovejšimi znanstvenimi spoznanji o zdravi hrani in tistim, kar vedo v zdravniških ordinacijah, je velikanski prepad. Neznanje zdravnikov je veliko. Zdravniki bi morali spremljati strokovno literaturo ter osebna mišljenja in spoznanja uporabljati pri svojem delu, ne pa se naslanjati na pripovedi farmacevtov. S pravim znanjem naj bi skrbeli za naše zdravje; nova spoznanja o zdravi hrani so povsem nasprotna uradno veljavnim. O tem piše ta knjiga in opozarja:
• Znanstveni dokazi o škodljivosti maščobe in holesterola ne obstajajo.
• Nasičene maščobe v hrani živalskega izvora ne povzročajo niti srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni.
• Debelost ni odvisna niti od čezmernega uživanja hrane niti od pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe.
• Inzulin je primarni regulator nabiranja maščobe; ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina, pa so neposredni povzročitelj debelosti.
• Bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano. Pravi vzrok bolezni srca in ožilja so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi nezdrave prehrane, v kateri prevladujejo sladkor, moka in industrijske maščobe.
• Kolikor več zaužijemo industrijsko predelane hrane, ki sestoji iz sladkorja, škroba, pšeničnega glutena, hidrogeniranih maščob, glukozno-fruktoznega sirupa in kemičnih dodatkov, toliko bolj spodbujamo nastajanje vnetij in presnovnega kaosa, kar privede do kroničnih vnetnih bolezni, hormonskih in presnovnih motenj, neprenašanja, alergij in avtoimunskih bolezni.
• Poznamo samo en način odvračanja širitve sodobnih kroničnih bolezni, in to je vrnitev k prehrani v njeni izvorni obliki.

Morda vas utegnejo zanimati tudi te knjige