Članki

Marjetka Jeršek pisateljica, risarka in predvsem raziskovalka vzporednih dimenzij življenja

Če želite izvedeti kaj več o pisateljici in risarki Marjetki Jeršek, vsekakor preberite njene bogato energijsko ilustrirane knjige. Do zdaj jih je izdala že 24. Vse so naletele na izjemno dober sprejem pri bralcih in so po večini razprodane. To je njeno poslanstvo, kateremu je posvetila vse svoje življenje. Mednje sodijo pesniške zbirke, romani, knjige za otroke in mladino ter številni priročniki, ki so napisani po načelu: “Pomagam ti, da si boš lahko pomagal sam.”

Bestseller TEDEN DNI DO POLNE LUNE, šokantni roman o ljubljanski alternativni sceni s pikantnimi dialogi v slengu je izdala Mladinska knjiga l. 1988. V enem poletju razprodana pesniška zbirka DIŠAVE OGNJA (več tisoč izvodov) je izšla maja 1989 pri Emonici. Sanjski roman SMARAGDNO MESTO, poln ljubezni in romantike, je izdal Eurospekter. Knjigi nenavadnih kratkih zgodb KARIATIDINO SRCE je botroval Svet knjige. VETRU SPREMEMB je knjiga poezije in čarobnih formul za vsakdanjo rabo. Uspešnica SVET ČAROVNIJE BESED je novodobni priročnik komunikacije in kreativnega pisanja, ki v nas prebuja plamen ustvarjalnosti in umetnosti.

AKVAMARINSKI PREHOD je keltska legenda o večni ljubezni in intuiciji, ki vodi do osupljivih samospoznanj. 

Pri založbi Debora so izdali avtoričino zbirko štirih knjig z naslovom ARIADNA: V OBJEMU POVEZAV, priročnik za navezovanje in ohranjanje stikov, KNJIGA UROKOV, ELIKSIR, priročnik samozdravljenja in ENERGIJA VIDENJA, s pomočjo katere razvijete svojo jasnovidnost in v keltskih legendah preberete, kako so to storili starodavni druidi.

V zbirki avtorjev krajših zgodb je pri založbi Sanje izšla tudi Marjetkina knjižica ČAROBNOST LJUBEZNI.

Največja uspešnica Marjetka Jeršek je KANDELAR – SLOVAR VILINSKIH SIMBOLOV, ki je bila samo v Sloveniji prodana v več kot 15000 izvodih in je tudi na seznamu najbolj izposojanih knjig po knjižnicah. Prevedena je v hrvaščino, nemščino in angleščino. Drugi del se imenuje KANDELAR DVE, tretji del pa predstavlja velika čarovniška vilinska knjiga NIRULAN.

Pri založbi Stella so izšle tudi njene naslednje knjige: ČARI PISAV (razširjeni in dopolnjeni priročnik ustvarjalnega pisanja in komunikacije), ZAPISKI O PARASVETU (zbirka čarobnih kratkih zgodb), VIŠI SO VILINSKE MIŠI (knjiga za otroke), TOTEMSKE ŽIVALI (šamanski priročnik z risbami vilinskih simbolov živali), dopolnjeni ponatisi Energije videnja in Knjige urokov, PRINC ZELENIH SANJ (roman o vzporednih resničnostih, ljubezni, iskanju in najdenju), IMENITNOST SPREMEMBE (popoln priročnik za izboljšanje in razumevanje vseh življenjskih situacij) in KVILU, Velika knjiga vilinskih čarovnij.

KNJIGA MODRIH ZMAJEV AORAUM je Marjetkina najljubša in najmočnejša magična knjiga. Trenutno piše (in riše) čarobno knjigo ŠKRATOVSKI POJMOPIS za otroke in odrasle, povezane z našim magičnim, ustvarjalnim notranjim otrokom. Večina besedila je v lahko letečih in igrivobesednih verzih, dodane pa so tudi kratke zgodbice in seveda škrapomi, škratovske pojmorisbe.

Pri založbi Stella so izdali tudi Marjetkine KanDeLar Čarobne Vilinske Karte z vilinskimi simbol in Vilinske Karte z Vilinskimi Nasveti.

Samo v marjetkinih izvirnih delih boste našli pravilno in natančno narisane ter delujoče vilinske simbole, ki se pojavljajo po celem svetu.

Pisateljica Marjetka Jeršek je po izobrazbi diplomirana politologinja mednarodne usmeritve, vendar se že vse življenje ukvarja predvsem s pisanjem knjig in risanjem. Ustvarila je več kot tri tisoč unikatnih in originalnih Vilinskih simbolov-Ključev energij in Zmajskih Znakov, ki se vsi uporabljajo: bodisi kot osebni ali pa kot splošni, komunikacijski. Njena likovna dela so bila predstavljena na enajstih samostojnih razstavah.

Marjetka je oseba neštetih poklicev, v katerih se je preizkusila, da bi končna našla svojo dharmo, risanje in pisanje: bila je novinarka, kolumnistka, publicistka, copy writerka pri marketinških agencijah in studijih, turistična vodnica, radijska voditeljica (kar je njena najljubša in najbolj zabavna vloga), voznica pri rent-a-car podjetju, prodajalka v ezoteričnih knjigarnah in trgovinicah, prevajalka, prerokovalka, znanstvenica in raziskovalka, predavateljica, terapevtka, svetovalka, sestavljalka križank, ugank ter rebusov in še bi lahko naštevali.

V zadnjem času je Marjetka poleg Knjige modrih zmajev AORAUM izdala tudi nenavaden napet ezoterični detektivski roman VETRA NALIV IN KNJIGA STRUPOV, v katerem je med drugim skozi skrivnostno zgodbo predstavljen nastanek vilinskih simbolov in zmajskih znakov ter njihova učinkovita uporaba v našem vsakdanjem življenju. Knjiga govori o večni borbi med dobrim in zlim, med svetlobo in temo, kreacijo in uničenjem. V drugi tretjini romana spoznamo glavnega junaka Elba Tarena, ki na prvi pogled ni videti nič drugačen kot običajen novinar in pisatelj. Toda njegovo poslanstvo se prebudi ob spoznanju ljubezni njegovega življenja, ko je pripravljen žrtvovati vse, kar ima, tudi svoje življenje, za rešitev človeštva in svoje ljubljene.

Marjetka Jeršek še vedno vztrajno raziskuje vzporedne dimenzije življenja in potuje skozi prehode svetov paralelnih resničnosti.

Živi in dela v Ljubljani. Na zavoju katere koli ulice lahko po naključju naletite nanjo.