Članki

Sue-Ellenini višavski ovsenjaki

Sestavine:

1 1/2 skodelica ovsene moke (najboljša je mešanica približno 3/4 navadne in 1/4 polnozrnate ovsene moke)

1/8 čajne žličke soli

1/4 čajne žličke jedilne sode

1 čajna žlička stopljenega masla

1/2 skodelice vrele vode

Segrejte pečico na 170 ºC.

V večji posodi zmešajte vse suhe sestavine. Dodajte stopljeno maslo in vrelo vodo, da dobite žilavo testo.

Leseno desko posujte s fino mleto ovseno moko in testo razvaljajte v krog premera 20-25 cm. Razrežite testo na klinaste osmine in jih pazljivo položite na z maslom premazani peki papir.

Pecite približno 20 minut. Ohladite na žičnati rešetki.

**Naj omenim, da so tovrstne ovsenjake tradicionalno pekli na kovinski plošči. Če želite preizkusiti to metodo…

Preprosto pecite po nekaj ovsenjakov hkrati (le na eni strani!) na z maslom premazani kovinski plošči (ali v ponvi) na srednjem ognju dokler rahlo ne porjavijo na spodnji strani. Nato jih položite na žičnato rešetko in le-to položite na peki papir ter v pečico (na 140 ºC) za približno 20-25 minut, dokler ovsenjaki ne postanejo popolnoma trdi in suhi.

Prvotno opisani način je najlažji.

Ovsenjaki so slastni in najbolje teknejo s kakšnim odličnim sirom.

Nazaj na seznam