Prikazovanje 1–12 od 33 rezultatov

Anton Ingolič: GIMNAZIJKA

27,00 
Gimnazijka je mladinski roman, v katerem je Anton Ingolič želel izraziti svoj protest zoper brezdušnost šole in mnogo premajhno skrb staršev za stiske doraščajočih otrok, a tudi kritiko prečesto zgolj površinskega zanimanja naše družbe za mladino. Zgodba je postavljena v leto 1965, ko Jelka obiskuje tretji letnik ljubljanske gimnazije.

Boris Furlan in Staša Furlan Seaton: SKOZI GOSTO NOČ

34,00 
Zbirka pisem Skozi gosto noč, ki jo je uredila Alenka Puhar, prinaša dopisovanja med slovenskim pravnikom in politikom Borisom Furlanom in njegovo hčerko Stašo Furlan Seaton med letoma 1951 in 1957. Urednica pojasnjuje, da je izbor opravila iz velikega kupa pisem in prispevala tudi obsežno spremno besedilo ter več kot dvesto opomb, pri angleškem dramatiku Christopherju Fryju pa je dobila navdih za naslov knjige.

Don DeLillo: TEHTNICA

32,00 
Tehtnica, deveti roman ameriškega pisatelja Dona DeLilla, je fiktivna študija tistih sedmih sekund, ki so »zlomile hrbet ameriškega stoletja,« ko je Lee Harvey Oswald novembra 1963 s šestega nadstropja skladišča knjig v Dallasu streljal na predsednika Johna F. Kennedyja in ga ubil.

Feri Lainšček: MISLICE – DESET PRAVLJIC

15,00 
V pričujoči knjigi nam Feri Lainšček ponuja deset pravljic, ki ne skrivajo svoje očaranosti z izročilom ljudskih pravljic.

Gabriel García Márquez: PATRIARHOVA JESEN

24,00 
Sijajna zgodba o karibskem tiranu in pokvarjenosti oblasti je eno najbolj intrigantnih del Gabriela Garcíe Márqueza.

Gitta Sereny: POT V TEMO

34,00 
Kakšen človek sem jaz? Kako bi v podobnih okoliščinah ravnal sam? Kakšna bi bila moja resnica?

Gorazd V. Mrevlje: PSIHIATER NA KAVČU BOJANE LESKOVAR

34,00 
Psihiater na kavču Bojane Leskovar je knjiga o enem izmed naših največjih sodobnih psihiatrov, psihoterapevtov in sodnih izvedencev.

Jasmin B. Frelih: LEDENI MOŽJE

29,00 
Revni škofjeloški študent Leon Kalan, sin matere samohranilke, se leta 2008, ob nastopu svetovne finančne krize, v prestolnici podaja na pot odraslosti.

Jessamine Chan: ŠOLA ZA DOBRE MATERE

24,90 
Šola za dobre matere je kontroverzno eksplozivna, ganljiva, mestoma srhljiva in nadvse aktualna pripoved o materinstvu

Josip Vandot: KEKEC NAD SAMOTNIM BREZNOM

24,00 
Kekec nad samotnim breznom (1924) je Vandotova tretja pripoved o Kekcu, v njej se vedri, pogumni, zviti in dobri Kekec v še danes odmaknjeni očarljivi dolini Male Pišnice pod Vitrancem nad Kranjsko Goro meri z divjim Bedancem, ki živi v samotni gorski koči.

Jules Verne: DVAJSET TISOČ MILJ POD MORJEM

29,00 
Francoski pisatelj Jules Verne je leta 1867 na svetovni razstavi v Parizu med množico znanstvenih čudes videl francosko vojaško podmornico Plongeur (Potapljač), ki ga je navdahnila za nastanek klasičnega znanstvenofantastičnega romana o podmorskih pustolovščinah kapitana Nema.

Ksenija Benedetti: HIŠA SOZVOČJA

32,00 
Ksenija Benedetti ima za sabo bogato karierno pot, predvsem pa jo poznamo kot dolgoletno šefinjo Protokola Republike Slovenije.