Prikaz vseh 10 rezultatov

Avro Manhattan: VOHUNSKE SPLETKE IN UMORI NA SVETEM SEDEŽU

26,00 
Nenadne, nepojasnjene smrti treh papežev 20. stoletja, da o škofih, kardinalih in papeških kandidatih sploh ne govorimo
Knjiga Avra Manhattana je služila kot izhodišče številnim avtorjem, ki so obravnavali vlogo Vatikana ob vzponu fašizma in nacizma kot tudi tistim, ki še vedno poskušajo osvetliti vzroke nenavadne smrti Janeza Pavla I. po le 33 dneh papeževanja.

Dr. Bruce Fife: PLANDEMIJA COVID-19

22,00 
Celotna epidemija je prevara epskih razsežnosti in mi smo njene žrtve, pravi avtor, dr. Bruce Fife … Besen sem, in tudi vi bi morali biti zaradi vseh teh laži in manipulacij; zapirali so na milijone podjetij, milijoni ljudi so ostali brez dela, vse zato, da bi se še bolj obogatila peščica globalnih milijarderjev in njihovih lakajev. Ljudje, ki so slepo verjeli vladam, zdravstvenim oblastem in medijem, se vseh teh dejstev [opisanih v knjigi] večinoma niso zavedali.

Jean-François Marmion: PSIHOLOGIJA NEUMNOSTI

28,60 
Zbornik razprav o izvoru in pojavnih oblikah neumnosti je eno redkih del strokovne literature, ki se ukvarja s to psihološko posebnostjo, med živimi bitji lastno zgolj človeku; kar je morda presenetljivo glede na razširjenost neumnosti, a na drugi strani logično, saj neumnost zaradi njene vsenavzočnosti vedno težje prepoznavamo.

John Feffer: DESNA INTERNACIONALA

24,60 
Po vsem svetu doživljamo vzpon skrajne desnice, ki si s populizmom širi volilno bazo, izpodriva desno sredinske stranke in vse bolj aktivno mednarodno povezuje. Levica je v zastoju, kot da ne bi več našla pravih tem za nagovor volilcev.

Michael Parenti: UBIJANJE DRŽAVE: JUGOSLAVIJA JE MORALA PASTI

26,50 
Stara mednacionalna in medverska nasprotja v Jugoslaviji so se razplamtela v krvave vojne in etnična čiščenja šele ob aktivni udeležbi zahodnih sil oziroma njihovih obveščevalnih služb, ki so procese razpadanja Jugoslavije pripravljale že celo desetletje pred izbruhom oboroženih spopadov na začetku devetdesetih let. Z razkrojem Jugoslavije se je odprl prostor interesom zagovornikov 'svobodnega trga' oziroma globalizacije.

Nikola Samardžić: DRUGA HLADNA VOJNA – ZAHOD IN RUSIJA 1999-2019

26,50 
Svež, globok analitični vpogled v korenite spremembe, ki so se zgodile na svetovnem političnem prizorišču v zadnjih dveh desetletjih. Avtor podrobno opisuje novi vzpon Rusije in spremembo ravnotežja med velikimi svetovnimi silami, predvsem z Združenimi državami Amerike.

Peter De Rosa: KRISTUSOVI NAMESTNIKI: TEMNA STRAN PAPEŠTVA

18,00 
Temna stran papeštva
  Nekdanji jezuit Peter de Rosa je v knjigi Kristusovi namestniki natančno popisal zgodovino papežev od začetka do (skoraj) konca in njihove nenehne potrebe po absolutni oblasti na zemlji in na nebu, ki je slednjič pripeljala do tega, da so se sami sebe razglasili za nezmotljive.

Robin Vose: INDEKS PREPOVEDANIH KNJIG

26,50 
Cenzura pisane besede je stara toliko, kot sama pisava in so jo vladarji od nekdaj uporabljali za utrjevanje svoje oblasti in dušenje drugačnih (sovražnih) stališč.

Volodimir Iščenko: PROTI PREPADU: UKRAJINA OD MAJDANA DO VOJNE

26,00 
Verjetno trenutno ena najboljših analiz notranjih političnih in socialnih razmer v Ukrajini in v post-sovjetskem prostoru nasploh.

Zdenka Kristan: BLIŠČ IN BEDA TEHNOKAPITALIZMA

24,90 
Kritično ovrednotenje sodobne družbe z različnih zornih kotov, s katerem avtorica, slovenska filozofinja in publicistka, razgalja svet neoliberalnega tehnokapitalizma človeka v njem.