Prikaz vseh 6 rezultatov

Marij Čuk: FOJBA

22,00 
Marij Čuk je s Fojbo ustvaril prelomno delo našega časa in književnosti. Roman Fojba je pretresljiva pripoved o fašistični strahovladi in njeni genocidni politiki zoper Slovence, je pripoved o maščevanju pri kraških breznih, o zločinu in kazni, ki zaznamujejo 20. stoletje.

Martin Kranner: S SVETIMI VIŠARJAMI V SRCU

23,00 
V dobršnem delu je knjiga intervju, saj se je njena urednica Erika Jazbar v letih 2013–16 večkrat temeljito pogovorila s profesorjem Martinom Krannerjem o različnih obdobjih njegovega razgibanega življenja in mnogostranskih zanimanjih.

Mira Kosem: POZDRAVLJENA, ZEMLJA

18,00 
V knjigi spoznavamo avtoričino otroštvo v Sodražici, trpljenje zaradi okupacije, razdvojenost in nasilje zaradi revolucije, povojno zapostavljanje.

Mirko Krasna: MOJA PEŠPOT SKOZI RICMANJE

18,00 
Mirko Krasna se v svojih spominih in pripovedih zaustavi pri opisu malih dogodkov, življenja malega človeka, kovača, peka, perice v rojstni vasi Ricmanje. Njegova pripoved sega na področje t. i. mikrozgodovine in prav v tem je vrednost te knjige.

Renato Ferrari: MURVA FABIANIJEVIH

18,00 
Knjiga, ki je doživela že štiri ponatise, je kronika oddaljenega časa in čudovita ljubezenska zgodba obenem, postavljena najprej v tržaško mesto in nato v prekrasno in trdo naravno okolje kobdiljskega Krasa. V tem okviru zaživijo nepozabni junaki, katerim je potreba po ljubezni glavno življenjsko gonilo.

Robert Šabec: ŠTIRIPERESNA DETELJICA IN ZAKLAD Z LADJE REX

15,00 
Pisatelj Robert Šabec in ilustrator Martin Zelenko Poles sta pripravila vznemirljivo mladinsko pripoved, v kateri se resnični zgodovinski dogodek – potop znamenite ladje Rex – prepleta s svežo literarno fikcijo.