To ni knjiga opisov prehrane niti »jogijskih diet«. Je celosten, praktičen priročnik. V knjigi je predstavljena alternativa: radostno in negovalno prehranjevanje, ki je usklajeno z resničnimi potrebami telesa in duha. Uvaja popolnoma nov pristop k zaupanju vase in samoraziskovanju. Ne narekuje, kaj smete in česa ne smete jesti. Namesto tega vas vzpodbuja, da jeste karkoli, a z ljubeznijo in spoštovanjem do sebe in okolja.
Mnenja o knjigi:
»Poslani smo na ta svet, da s svojo energijo oživljamo, polnimo in navdihujemo vse, česar se dotaknemo. Kuhinja pa je naš primarni peskovnik, kjer lahko treniramo to transformacijo, ki je lastna le človeku.«
– Sanja Lončar, Skupaj za zdravje človeka in narave, Zazdravje.net, iskalka naravnih rešitev, gradi so-oskrbno ekonomijo
»Hvalevredno je, da o odnosu do hrane razmišljajo in pišejo takšni misleci, kot je Charles Eisenstein, saj s tem pritegnejo k lepšemu odnosu do sebe in do hrane ter do sveta tudi tiste, ki še niso razmišljali v tem duhu. Ne pozabimo: za vse je najbolj primerna hrana, ki jo pripravimo z ljubeznijo.«
– Mitja Bitenc, Radha Govinda in Mandala, vodja kuharskih tečajev
O avtorju:
Charles Eisenstein je priznan predavatelj in avtor, ki piše predvsem o civilizacijskih temah, zavesti, denarju ter človeški in kulturni evoluciji. Večino svojih del in objav financira preko prostovoljnih prispevkov. Eisenstein je ustvaril več knjižnih uspešnic in je mednarodno priznan od leta 2007, ko postalo znano njegovo ključno delo Vzpon človeštva. Diplomiral je iz matematike in filozofije na univerzi Yale in devet let deloval na Tajvanu kot prevajalec iz angleščine v kitajščino. Z družino živi na Rhode Islandu. Od leta 2023 deluje kot svetovalec ameriškega demokratskega predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja mlajšega. Eisenstein si prizadeva za soustvarjanje lepšega sveta, o katerem verjame, da je možen, kar je tudi tema ene izmed njegovih knjig. Na tej poti se mu z zahvalo pridružujemo tudi soustvarjalci prevodov in izdaj njegovih uresničljivih vizij in strategij v Sloveniji.